spanningsregelaar vs gelijksrichter

Partager sur :
redresseur-6-volts-2-fiches
Geplaatst op Categorieën Dax en Monkey, Honda MSX - GROM, Scooter 2 takt 50cc, Scooter 4 takt 50cc
  • Een spanningsregelaar is een stroombegrenzer. Dus een spanningsregelaar van 12 volt beperkt de stroom tot 12 volt. Om zo te voorkomen dat de gloeilampen niet doorbranden onder een te sterke spanning. Een wisselstroom blijft een alternatief. AC spanning blijft AC spanning in deze spanningsregelaar. Het kan niet worden gebruikt om een batterij op te laden. Een gelijkstroom blijft ook een gelijkstroom, maar wordt ook beperkt / geregeld. Deze spanningsregelaars worden vaak gebruikt op oude bromfietsen zonder knipperlichten, batterij enz. Er is slechts één ingang en één uitgang.* Een gelijkrichter (meestal een diodebrug) corrigeert de 12-volt wisselstroom bij + en -12 volt. Deze stroom kan daarom bijvoorbeeld worden gebruikt voor het voeden van een batterij, een claxon of een knipperrelais. Deze stroom wordt dus gelijkgericht maar ook gereguleerd, meestal op 13,2 volt (spanning om een batterij op te laden). Er zijn ook gelijkrichters-regelaars in 6 volt.

Laisser un message

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

* Verplichte velden